Kannattaako kokeilla uutta reseptiä, jos leipoo vieraalle...? Olemme menossa katsomaan pikku prinsessaa ja ajattelin sitten leipoa prinsessakakun viemisiksi. Kaikki ei mennyt ihan putkeen ja koristelussa varsinkin tuli taas tutut mokat tehtyä, mutta makuhan se on tärkeintä :) Ilmoitan sitten, kun olen maistellut, oliko makukaan kohdallaan ja laitan reseptin.

1221447.jpg

No niin, kakku oli onneksi ihan hyvää, eikä kuivaakaan, sitä nimittäin pelkäsin, koska ohjeen mukaan kakkua ei kostuteta ollenkaan. Mulla ei vaan onnistu tuo noin ison marsipaanin kauliminen, piti tuonne alareunaan laittaa semmonen reunus peittämään sitä röpellystä. Etsin monesta paikasta ohjetta ja monenlaisia versioita löysinkin, tämä on tehty Sirpa Talkan Tee hyvä kakku-kirjan ohjeella. On muuten aivan IHANA kirja!

Tässä ohje:

Pohja

4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja tai ohratärkkelystä
1tl leivinjauhetta

Täyte

1liivatelehti
3dl maitoa
1 kananmmuna
1rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
1rkl vanilliinisokeria
4dl kuohukermaa
vadelmahilloa

Päälle

1pkt haluamasi väristä marsipaania+marsipaaniruusuja ja lehtiä

Pohjan tein normaaliin tapaan 24cm kokoiseen vuokaan. Täytettä varten keitetään kiisseli eli kattilasssa kuumennetaan maito, kananmuna, sokeri ja perunajauho koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Liotettu liivatelehti lisätään kuumaan kiisseliin. Jäähdytettyyn kiisseliin lisätään vanilliinisokeri ja vaahdotettu kerma. Sitten vain kakun väliin vattuhilloa ja täytettä ja päällimmäiseksi lopusta täytteestä kasataan kumpu ja sitten marsipaani ja koristeet päälle.