2057250.jpg
(Kuva on taas vähän kökkö)

Viime viikonloppuna oli meillä vielä enemmän syytä juhlaan, kun isäni täytti lauantaina 60 vuotta ja rakas aviomieheni sunnuntaina vähän yli 30 :) Löysin muutaman viikon vanhasta Seurasta ihania suklaisia ohjeita ja tämä kakku pääsi heti kokeiluun. Tai tarkemmin sanottuna tämä kakku on yhdistelmä kahdesta ohjeesta. Oli omasta mielestä hyvää ja kyllä taisivat muutkin tykätä. Kuva on nyt pikkuveljen koneella, mutta lisään sen kunhan saan itselleni. Tässä siis ohje:

Pohja

125g tummaa suklaata
125g voita tai margariinia
3 munaa
1 1/2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1/2dl maissi- tai ohratärkkelystä
2tl leivinjauhetta

Täyte

5 liivatelehteä
vettä
2 1/2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3dl mustaherukkahilloa
250g maitorahkaa
1/2dl mustaherukkamehua tai- likööriä

Suklaavaahto

4 liivatelehteä
vettä
250g tummaa suklaata
2 1/2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
1/2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1/2dl kahvilikööriä

Koristeeksi

suklaarouhetta tai muita suklaakoristeita

Pane suklaa ja rasva pieneen kattilaan ja sulata ne miedolla lämmöllä koko ajan hämmentäen.
Vatkaa munat ja sokeri kvaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää suklaa-rasvaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet muna-soskerivaahdon joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia. Kumoa kakkupohja vuoasta ja anna jäähtyä.

Täytettä varten pane liivatelehdet kylmään vedteen turpoamaan noin viideksi minuutiksi. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita mustaherukkahillo ja vaniljakastike maitorahkan joukkoon.
Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna mustaherukkamehu- tai likööri ja liuota liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen muiden täyteaineiden joukkoon. Pidä jääkaapissa, kunnes täyte alkaa jähmettyä.

Pane suklaavaahtoon tulevat liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Sulata suklaa pinnoitetussa kattilassa tai vesihauteessa miedolla lämmöllä. Vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Mausta tuorejuusto sokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita suklaa ja vaniljavaahto tuorejuuston joukkoon. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna kahvilikööri ja liuota liivatelehdet kuuman liköörin joukkoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaaseoksen joukkoon. Pidä seosta jääkaapissa, kunnes se alkaa jähmettyä..

Koskapa tämä on siis koottu kahdesta ohjeesta, itse tein näin: Halkaisin kakkupohjan kahtia ja laitoin toisen puolen kelmulla vuorattuun paistovuokaansa. Kostutin mustaherukkamehulla ja laitoin täytteen ilman jääkaapissa jähmettämistä. Toinen puoli päälle ja kostutus vielä mehulla. Sitten kelmu päälle ja hyytymään yön yli jääkaappiin. Tuon suklaavaahdon annoin jähmettyä hetken jääkaapissa ennen kuin levitin sen kakun päälle. Ja täytyy vielä mainita, että äitini teki tuon pohjan, sen takia onnistuikin niin hyvin.
Alkuperäisissä ohjeissa mustaherukkatäyte tuli unelmatorttuun ja suklaakakun täytteenä oli säilykepäärynöitä.