Löysin mielenkiintoiselta vaikuttavan muffinssiohjeen ja tein näitä pääsiäisen vierasvaraksi. Ohje on Kinuskissan blogista.

Lakritsimuffinssit

1 1/2 dl maitoa tai kermaa
6 kpl Kick-patukoita
150g margariinia
1 1/2dl sokeria
2 munaa
3 1/2dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 1/2rkl kaakaojauhetta
1dl turkinpippurirouhetta

kuorrutus

5kpl Kick-patukoita
tilkka kermaa
turkinpippurirouhetta
sokerikuorrutetta

Leikkaa Kick-patukoita pienempiin paloihin ja laita ne kattilaa maidon kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes lakritsi on sulanut maitoon. Anna jäähtyä.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan lakrisimaidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi turkinpippurirouhe.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa kuorrutteen Kick-patukoita pienempiin paloihin ja laita kattilaan yhdessä kerman(n.1rkl) kanssa. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes lakritsi on sulanut. Kuorruta muffinssit seoksella ja sokerikuorrutteella. Ripottele pinnalle vielä turkinpippurimurskaa ennen kuorrutteen jähmettymistä.

1407271.jpg

Sen verran tein muutoksia, että taikinaan en laittanut Kick-patukoita, kun en lukenut ohjetta tarkasti ennen kauppaan menoa ja ostin niitä sitten liian vähän. Maku oli ihan hyvä, aika mieto, lapsillekin upposi. Ajatuksissa on kokeilla omaa versiota Hopeatoffeesta, voisi tulla vähän salmiakkimaisempi maku. Koristelu ei ole erityisen onnistunut, Kinuskikissalla muffinssit ovat erittäin herkullisen näköisiä. Sieltä löytyy todella upeita luomuksia ja reseptejä, kannattaa käydä katsomassa.